Pasākumi/Aktivitātes

11.11.2021.

Labbūtības ceļa karte Olaines 1. vidusskolā

Attālinātais mācību gads, nošķirtība no draugiem, ierobežojumi – pēdējais laiks nav bijis viegls ne pieaugušajiem, ne jauniešiem. Lai mazinātu Covid-19 pandēmijas atstātas sekas uz jauniešu mentālo veselību, četri Olaines 1. vidusskolas skolēnu parlamenta pārstāvji jau augustā sāka savas gaitas kā mentālās veselības vēstneši projekta “Atbalsts psihoemocionālās veselības veicināšanas pasākumiem skolās Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai” ietvaros.


Jaunieši izstrādāja “Labbūtības ceļa karti”, kas iecerēta, kā atbalsta pasākumu kopums skolēniem psihoemocionālā stāvokļa uzlabošanai.  
Lai veiksmīgāk plānotu nodarbības un pasākumus projekta ietvaros,  novembra sākumā tika veikta aptauja 7. – 10. klašu skolēniem, kuras mērķis bija noskaidrot aktuālos jautājumus mentālās veselības jomā. Skolēni atzīmēja, ka labprāt apmeklētu nodarbības, kas skar mentālās veselības profilakses un veicināšanas jautājumus, aktivitātes motivācijas veicināšanai un pievērstu uzmanību fizisko aktivitāšu iekļaušanai ikdienā. “Labbūtības ceļa karte” savos līkločos noteikti iekļaus pieturas, kurās jauniešiem būs iespēja uzdot aktuālos jautājumus un saņemt tik ļoti nepieciešamās atbildes.

direktora vietniece audzināšanas darbā Inese Protopopova

 

Pievienot komentāru

Jūsu vārds:
Komentārs:
  This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Attēlā redzamais kods: